DET ÄR JUDARNAS FEL... ELLER?

"Hitler var en god man och alla judar försöker hjärntvätta oss, deras plan är att utrota alla icke-judar från jordens yta."

Det är märkligt hur mycket avsky det finns mot judar i Indonesien. Speciellt med tanke på att man räknar med att det finns ungefär tjugo judar i hela landet, ett land med totalt 250 miljoner människor, så varför en sådan oro över dessa tjugo personer? Det skall inte överdrivas, de flesta är absolut inte antisionister men att vara judehatare är absolut inget att skämmas över och en sådan åsikt skulle ALDRIG ge några som helst protester. Det är allmänt acceptabelt att tycka illa om judar oavsett om man befinner sig i sällskap som håller med eller inte.

Jag har en klasskamrat jag aldrig talat med. Enbart på Facebook utav någon anledning och om hon verkar som en tallös och blind robot i verkliga livet så är hon verkligen en annan person på internet, för där är hon intelligent, påläst och mycket dramatisk i sina åsikter. Jag frågade henne om det existerade någon främlingsfientlighet på det stora hela i Indonesien.
-  Oh herre jösses Isabel. Jag vet inte. Men vad som är säkert är att ingen gillar judar.
-   Varför?
-  För att det står så i koranen. De är ett hot för islam. Ja det är så vissa muslimer tänker. Så är Indonesien du vet.

Begitulah Indonesia!
Det är så det är i Indonesien. Jag hör det så ofta och jag är trött på försvaret. Man vet att något är fel. Man ser att det är åt helvete. Men man accepterar det. För att det är så. Min klasskamrat är hindu och det är kanske lätt för henne att säga att judehatet har en koppling till några ord i koranen. Nej. Jag har under sju månaders tid diskuterat med andra, hinduer som kristna och ja många muslimer och många verkar blint tro på att problemen i världen är judarnas fel.

KONSPIRATIONSTEORIERNA
 om Faran Med Judarna når inga gränser. På syiarislam’s blogg står det att den indonesiska ekonomin är i fara för att den hålls i händerna på ”kafir” (de otrogna). Deras makt gör det indonesiska samhället fattigt. Saudiarabien, Kuwait, Malaysia, Iran, Qatar och Malaysia nämns som samhällen som inte är beroende av utländsk makt som Indonesien är och dessa länder har högre välstånd än vad Indonesien har.
(Nej. Oljan som naturresurs på dessa områden nämns inte).
Utländska företag nämns som hot för ekonomin så som; Exxon Mobil, Chevron, Conoco, BP,  Amoco, ”Standard Oil” som ägs utav Rockefeller. En sionist. ”Yahudi AS” (Jude AS) påstås blint vara ett företag som äger 90 procent av Indonesiens alla företag.

KORT HISTORIK

På 1850-talet verkar de första judarna kommit till Indonesien från Europa, troligtvis från Holland de flesta och det fanns ett 20-tal judiska familjer i Semarang, ön Java på den tiden.
Under andra världskriget skall det ha funnits en 2000 judar i Indonesien och det var just i denna period antalet som från början var ganska magert, kraftigt reducerades när ”Pendudukan Jepang di Indonesia” (Japanska Medborgare i Indonesien) uppstod och tvingade judiska medborgare att arbeta i läger.
De judar som senare friades efter andra världskriget valde de flesta att fly till Amerika, Australien eller Israel. Sedan 1960-talet har det funnits ungefär 20 judar i landet.

Nr jag slår in ”Yahudi Indonesia” i mitt sökfält (Jude Indonesien) så slås jag inte utav en enda neutral källa. Det är bara böcker som kallas ”Judarnas Stora Plan i Indonesien” och ”Judarnas Affärer”, det är bloggar; den ene talar om att Indonesien skulle bli en så mycket bättre plats om alla judarna utrotades och en annan att det indonesiska samhället mördas av judarna. En sida jag läser talar även om att Thalmud (den judiska skriften) inte härstammar från himlen utan från häxkonster i Egypten, något som kommer från djävulens lära.

Forum efter forum. Ord i samma anda;
"malaysia dan indonesia akan aman damai jika semua yahudi di bunuh...hidup hitler kerana bunuh bangsa pukimak sundal...you know who you are...anak pelacur yahudi..kak..kak..kak...
malaysia dan indonesia sanggup bersabar dengan kehadiran kapir2 daripada yahudi bangsa taik eaters...kurus keding kena bakar...kecian...kak..kak..kak ..dah selamat dari hitler mahu ke malaysia dan indonesia plak...nie kita bergabung holocost part 2....kak..kak..kak..."

ungefär i stil med:
Malaysia och Indonesien skulle vara säkert och fredligt om alla judar avrättades. Leve hitler för att han avrättade … ni vet vilka ni här… horungar till judar…. Kak… kak … kak…Malaysia och Indonesien är villiga att bemöta hedningarnas närvaro från judeländerna. Det är redan en hälsning från Hitler att fortsätta i Malaysia och Indonesien. Nu skall vi enas för Holocost Del 2.

Well. Det är som det alltid är med fattigdom och ojämlikhet. Man behöver en syndabock. Och att pekat på överpopulation, problem med korruption, utbildningsbrist och alla andra faktorer från listan i varför fattigdom skapas känns kanske inte lika konkret och roligt än att peka ut några personer.

Vad sägs om 20 personer?

Skyll på judarna – Det har ju världen gjort förut….